Skip to content

Qlair2energy & DE STEK

Qlair2energy BV is gevestigd in de Stek te Groningen. DE STEK is een bedrijfsverzamelgebouw van top tot teen duurzaam en 100% gasloos! Qlair2energy BV is een 100% Nederlands bedrijf met internationale activiteiten. Wij produceren samen met onze partners hernieuwbare bio-brandstoffen en biomassa uit niet eetbare plantaardige reststromen. Qlair2energy BV staat op de lijst van ISCC-EU, een in Duitsland ontwikkeld schema voor duurzame energie en grondstoffen en heeft inmiddels grote internationale bekendheid. Voor Qlair2energy geldt dat altijd de hele keten betrokken wordt zodat volledige traceerbaarheid en duurzaamheidsclaim geborgd zijn.

Brandstoffen kunnen worden gewonnen uit organisch materiaal,  in de vorm van vaste, vloeibare en gasvormige, om een hernieuwbare bio-brandstof op basis van plantaardig, niet eetbaar, restmateriaal te produceren. Het eindproduct staat bekend in de markt als zijnde “bio-brandstof”. Het product kan ingezet worden voor het opwekken van “groene” stroom en ook als transport fuel. In Europa is een wettelijke verplichting van het bijmengen van hernieuwbare bio-brandstoffen in fossiele brandstoffen. Door plantaardige niet eetbare restmaterialen te hergebruiken in plaats van fossiele brandstoffen in te zetten, zorgt Qlair2energy voor een duurzame toekomst met minder klimaatbelasting. 

Naast het produceren van biobrandstoffen zijn wij ook vernieuwend en innoverend met het opwekken van ”groene” stroom en warmte. Qlair2energy heeft een systeem ontwikkeld voor decentrale duurzame energieopwekking uit oliën en vetten. De gemodificeerde scheepsmotoren gedreven energiecentrales hebben een capaciteit van 1,5 MW tot 20 MW.

“Door de inzet van onze specialisten en kennis optimaliseren we energie en bio-fuels op een manier die leidt tot een beter milieu én behoud van onze aarde.”

Nieuwsgierig naar meer? Kom gerust eens langs in DE STEK!

Pieter Mastenbroek

Mail: info@qlair2energy.nl

Contact

Stuur ons een bericht!